Алексеј Покушевски са тренером Борисом Петеом на ФСФВ-у

Млади српски кошаркаш, Алексеј Покушевски, који тренутно наступа за Оклахома Сити тандер, амерички кошаркашки клуб који игра у НБА лиги, већ дуго година сарађује са једним од својих првих тренера кошарке, Борисом Петеом, који тренутно помаже у процесу опоравка и санирања повреде коју је Покушевски задобио на тренингу свог клуба. Како су околности то дозволиле, тренинзи се одвијају на Ђачком игралишту, центру за спорт ФСФВ-а, где их је дочекао управник центра, проф. др Раденко Матић.

Алексеј је почео да тренира код Бориса са својих 8 година, у млађој категорији, где су пуних 5 и по година имали непрекидну сарадњу. Након тогао, Алексеј одлази у Грчку, Олимпијакос, са својих 13 година, а Борис наставља да гради своју тренерску каријеру у Азији, при чему се њихова сарадња и комуникација наставила и још увек траје, а као главну спону истичу Алексејевог оца, Сашу. У њиховом дугогодишњем раду,највише цени колико је Борис посвећен као тренер, како у његовим самим почецима, тако и сада. Иако је Покушевски отишао млад из Новог Сада, истиче да му није био тежак тај период живота, јер је љубав према кошарци и циљ који је зацртао био мотив да настави истим путем. На том путу, као највећу подршку истиче своју породицу.

На питање о будућој перспективи, Покушевски одговара: „Желео бих да одиграм за репрезентацију, није се дало до сада због неких ситуација и повреда, мислим да би ми то помогло, и кошаркашки и мислим да је то нешто што сваки играч жели. Потребно је још пар недеља да се повреда залечи, а до тад тренирам како бих ојачао и мислим да ћу без проблема бити спреман за сезону. Желео бих да проведем доста година у НБА-у и оставим неки траг, колико могу.“

Желимо Алексеју брз опоравак и повратак на терен, остварење будућег успеха са репрезентацијом Србије, као и остварење жељених амбиција у свом клубу у НБА лиги, а Борису желимо успешан наставак кошаркашке тренерске каријере.

Видео

ВРХ