Gostovanja profesora sa Fakulteta za sport Univerziteta u Portu

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu tokom meseca jula kao gosti boravili su profesori sa Fakulteta za sport Univerziteta u Portu u okviru Erasmus+ staff mobility programa. Kroz niz formalnih i neformalnih aktivnosti profesori su bili deo našeg fakulteta, Novoga Sada i Srbije.

Najpre je prof. dr José Carlos Ribeiro gostovao u periodu od 18.7. – 24.7.2019. Uvaženi profesor je bio u prilici da se upozna sa funkcionisanjem fakulteta, studijskim programima, nastavnim i nenastavnim osobljem. Ujedno profesoru smo predstavili prošle i aktuelne projekte kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou. Posebno je bio zanimljiv boravak našeg gosta na kampu “Panonija” gde su se održavale letnje aktivnosti u prirodi sa profesorima i studentima. Na zadovoljstvo svih, postavljeni su temelji budućih aktivnosti i saradnje u polju sportskih nauka i generalno naučnog delovanja.

Uvaženi prof. dr António Manuel Fonseca, direktor Fakulteta za sport Univerziteta u Portu je u periodu od 25.7 – 31.7. bio gost našeg fakulteta u okviru Erasmus+ staff mobility programa. Profesor Fonseca kroz niz aktivnosti uvideo kapacitete i kvalitete naše institucije i Univerziteta u celini što je posebno istakao na kraju svoje mobilnosti. Kao domaćin prof. dr Patrik Drid, upoznao je profesora sa trenutnim projektnim aktivnostima kao i sa idejama razvoja i unapređenja nastavnog plana i programa, naučnog delovanja i sveobuhvatnog koncipiranja internacionalizacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Kao direktor fakulteta i naučnog centra Univerziteta u Portu svojim gostovanjem je pričinio veliko zadovoljstvo našem fakultetu, a odnosi i buduće saradnje koje predstoje značajno će unaprediti saradnju dva fakulteta u različitim projektima za koje postoji obostrano interesovanje.

Uspešno sprovedena gostovanja samo su deo saradnje dva fakulteta i verujemo da će u budućnosti biti još ovakvih aktivnosti u oba smera kako bi se unapredili ostvareni kontakti u pravcu internacionalnog delovanja kroz nauku i visokoškolsko obrazovanje.

porto5

ВРХ