Održan seminar HUSRB ”WATERTOUR”

U okviru IPA projekta prekogranične saradnje HUSRB ”WATERTOUR”, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 16. jula 2019.održan je seminar pod nazivom   "Mogućnosti implementacije sportsko – rekreativnih, turističkih i kulturnih aktivnosti na obalama reke Tise tokom implementacije kajak/kanu pilot programa", kojem su prisustvovali partneri na projektu, studenti i predstavnici medija.

Seminar je sastavni deo jedinstvenog IPA Interreg Projekta,  programa Srbija - Mađarska koji se zajednički realizuje sa Univerzitetom u Segedinu. Ovaj projekat nastao je u saradnji nekoliko fakulteta oba Univerziteta kako bi zajednički osmislili veslačku rutu Tisom i Dunavom od Segedina do Novog Sada, približno 164km kroz Vojvodinu, a isto toliko i kroz Mađarsku. Studenti zajedno sa profesorima prvi put će veslati i graditi svako veče kamp za odmor tokom noći, duž reke Tise, kako bi ujutro nastavili dalje sve do Novog Sada. Zaustavljajući se u vojvodjanskim mestima, studenti oba Univerziteta biće u prilici da upoznaju tradiciju, istoriju i kulturu Vojvodine i malih mesta duž reke Tise.

Seminar je otvorio prof. dr Borislav Obradović, prodekan za nastavu, koji je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo što Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja učestvuje na ovakvom jedinstvenom i značajnom projektu. Tokom seminara održane su detaljne prezentacije rute koju će preći učesnici sa oba univerziteta. Svakog dana će biti organizovane posete turističkim atrakcijama onih mesta koje su na ruti, kao i sportske aktivnosti tokom kojih će se učesnici družiti i relaksirati. Golf na plaži, joga, aerobik, pilates, gimnastika i dzoging su samo neke od aktivnosti koje su planirane.

ВРХ