Одржана традиционална Светосавска академија

Дванаест година за редом, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду традиционално организује Светосавску академију у част нашег великана и просветитеља. Непосредно пре Свечане академије, отац Горан Димић је извршио обред  резања славског колача и освећивања кољива у присуству декана факултета проф. др Небојше Максимовића, Покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зорана Милошевића као и продекана за финансије проф. др Марка Стојановића.

Светосавску академију у недељу 27.01.2019. године у 20 часова је отворио декан факултета, проф. др Небојша Максимовић, који је свима срдачно пожелео добродошлицу.

Овогодишњу беседу читао је проф. др Ђорђе Ђурић, генерални секретар Матице српске и ванредни професор за ужу научну област Историја модерног доба, Одсек за историју, Филозофски факултета Универзитета у Новом Саду. Традиционално као и сваке године кумство је предато, а овога пута уваженом професору Борису Поповићу коме је припала ова ласкава дужност.

Студенти Факултета Тамара Зличић и Сања Дунђерски су кроз рецитал подсетили на живот нашег просветитеља како бисмо нешто научили из његовог пута и применили то данас.

Најбољи студент Факултета ове школске године су колегиница Анђела Филиповић, Огњен Ивковић и Јагода Зечевић који су примили пригодне поклоне, а Светосавски златник Факултета спорта и физичког васпитања за укупан наставни и ненаставни учинак, као и хуманитарни рад, добила је наша драга професорица Вишња Ђорђић.

Пред сам крај свечаности Хор „Орфелин“ под диригентском палицом Тамаре Петијевић је затворио свечаност, након чега су нам се гости придружили на коктел послужењу испред великог амфитеатра.

https://www.youtube.com/watch?v=RmzCynv0e6g

slika1

slika2

ВРХ