ПОДЕЛА ПАКЕТИЋА ДЕЦИ СА КОСМЕТА

Студенти нашег факултета заједно са осталим колегама из Новог Сада као и са колегама са Универзитета из Београда, Ниша, Краљева,  Крагујевца, Врања и Косовске Митровице посетили су децу широм Космета поводом Хуманитарне акције " КОСМЕТУ НА ПОКЛОН ОД СТУДЕНАТА". Наиме од 10. до 13. јануара 2019. године упркос ситуацији која се дешава у јужном делу наше земље студенти су обишли велики број  угрожених места како у северном тако и јужном делу Косова и Метохије као што су Вељи Брег, Ново Брдо, Клокот, Врбовац, Ораховац, Гораждевац, Осојане, Зубин Поток осим тога посетили су и Српске Светиње попут Манастира Грачанице, Бањске, Св. Архангела, Високих Дечана, Пећке Патријаршије и цркве Св. Димитрија и Пресвете Богородице како би подарили деци разних узраста пакетиће за Божићне и Новогодишње празнике.

Током тромесечне акције приликом које смо организовали разне активности за прикупљање како сланиша и слаткиша тако и школског прибора, одеће и играчака студетни су прикупили значајан број пакетића, око осам стотина, те обрадовали велики број малишана широм Космета. Овом приликом желимо да се захвалимо свим студентима нашег факултета, а заиста их је било много, као и професорима  Факултета спорта и физичког васпитања који су се одазвали нашим акцијама те заједничким снагама прикупили највећи број пакетића уз Правни факултет из Новог Сада.
Ово је заиста постала традиција која нас све уједињује, спаја и враћа коренима, буди у нама пркос, понос и родољубље. Путовање на Косово и Метохију - обилазак енклава које су у 21. веку без струје, воде, разговор са дечицом и мештанима који нас на најлепши могући начин дочекују, обилазак најзначајнијих српских манастира и светиња показује да студенти са врло ограниченим средствима, подршком и помоћи успевају да четврту годину за редом обрадују малишане у јужној покрајини и улепшају им празнике. У исто време, подигнута је свест људима о важности косовско - метохијског питања.
Посебна захвалност свим људима добре воље који су допринели да ова акције успе и још једном показали да дечији осмех нема цену.

СТУДЕНТИ СУ УСПЕЛИ!

Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања.

IMG 3276 9

IMG 3897 9

IMG 3282 9

IMG 3290 9

IMG 3505 9

IMG 3516 9

IMG 3160 9

IMG 3714 9

IMG 3910 9

IMG 3942 9

IMG 3947 9

IMG 4050 9

ВРХ