Учешће факултета на 14. Међународној научној конференцији "Sport Kinetics 2018" - Пореч

У периоду од 24. до 27 јуна 2018. године у Поречу одржала се 4. Међународна научна конференција - Sport Kinetics, под називом „Movement in Human Life and Health“ у заједничкој организацији Кинезиолошког факултета Свеучилишта у Загребу и Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. Научни покровитељ ове конференције је International Association of Sport Kinetics (IASK).

Свечаном отварању као и целој конференцији присуствовао је декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, проф. др Небојша Максимовић као и проф. др Патрик Дрид, који се обратио присутнима са речима добродошлице.

Током четири дана конференције учесници су имали прилику да се увере у радове и нова достигнућа у спортској науци. Уједно, у предивном амбијенту, представници факултета су у више формалних и неформалних разговора упознали и друге учеснике конференције из региона и Европе.

Факултет спорта и физичког васпитања на овој конференцији су представљали и презентовали радове: проф. др Бранка Протић Гава, асистент Небојша Трајковић, доцент Тијана Шћепановић, асистент Марко Гушић, асистент Лидија Марковић, асистент Александра Спасић, сарадник Драган Маринковић и сарадник Роберто Роклицер. Пленарно предавање је одржао Saad Al Fazaz, студент докторских студија под менторством проф. др Патрика Дрида.

Треба истаћи да је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност суфинансирао учешће на конференцији и тако допринео да представници факултета буду део ове конференције и представе своје научне активности.

Завршног дана конференције додељене су и награде за најбоље презентације, а наш факултет може да се похвали 2. местом Роберта Роклицера у селекцији оралних презентација и 2. местом асистента Марка Гушића са постер презентацијом.

porec 2018 konferencija 1

porec 2018 konferencija 2

porec 2018 konferencija 3

porec 2018 konferencija 4

 Porec International Conference

porec 2018 konferencija 6

porec 2018 konferencija 7

ВРХ