The influence of genetic factors on the response to training

Поштовани, обавештавамо вас да ће се у петак 29. јуна, са почетком у 10 часова, одржати предавање уваженог професора емеритуса James S. Skinner-а са Универзитета у Индијани (САД), у великом амфитеатру под називом "The influence of genetic factors on the response to training".

Prof. Dr. James S. Skinner је професор емеритус на Одсеку за кинезиологију, Универзитета у Индијани, бивши председник Америчког колеџа за спортску медицине (ACSM), председавајући Међународног саветодавног тела под називом "Вежбање је медицина". Био је један од пет главних истраживача у Породичној студији под називом HERITAGE FAMILY STUDY, изузетно значајног и великог истраживања, са укључених више различитих истраживачких центара о улози и значају коју имају генетски фактори приликом одговора на примену тренинга у односу на факторе ризика  кардио-васкуларних болести и дијабетес. Добитник је почасне награде 2014. године од стране Америчког колеџа за спортску медицину, што је уједно и једна од највећих награда која се додељује у овој области. Године 2011. добио је титулу почасног доктора од Универзитета Semmelweis у Будимпешти, Мађарској.

Dr. Skinner, PhD је објавио преко 290 научних чланака, 7 књига и 18 различитих едукативних ДВД издања. Активно је укључен у истраживање у области вежбања и здравља већ више од 50 година и одржао је до сада позивна предавања из ове обалсти на енглеском, француском, немачком и шпанском језику, које говори течно, у 63 земље.

ВРХ